Schapenkaas

In onze streekwinkel is schapenkaas uit de Alblasserwaard te koop.
Verschillende soorten schapenkaas van jong tot oud worden gemaakt in de  biologische Kaasmakerij Biokaas Kinderdijk. Een bijzondere variant is de jonge schapenkaas met fenegriek.

img3Schapenkaas kan worden gegeten als gewone kaas, bijvoorbeeld als beleg op de boterham. Kaasblokjes kunnen worden geserveerd bij de borrel. Men kan schapenkaas prima verwerken in salades of bereidingen in sauzen of voor het gratineren van een gerecht.
Schapenkaas is rijk aan Vitamine A, B en C. Vooral vitamine B13 (Orootzuur) is uniek voor schapenkaas. Dit staat bekend als gunstig voor maag en darmflora. De kaas is licht verteerbaar en geschikt voor mensen met koemelkallergie.

In onze streekwinkel zijn kleine ronde kaasjes van 500 gr en 1 kilo en kleinere gevacumeerde stukken van ongeveer 350-400 gram te koop. Zowel belegen als oud.

De schapenkaas is ook te bestellen via mail of telefoon en zal u dan worden toe gezonden.