De kennel

DSC_0280Schaapskooi Ottoland werkt met Border collies. Border collies zijn van nature heel goede veehoeders (die worden opgeleid tot veedrijvers) en dus werkhonden.

Men ziet ze meestal bij schaapkuddes lopen. Als ze met kuddes werken, kunnen ze wel 100 km per dag lopen.

Ze zijn dan onvermoeibaar. De afstand die ze lopen tijdens het drijven is heel wat anders dan het lopen naast een fiets. Ten eerste is het schapendrijven “werken” voor hen, zowel mentaal als fysiek. Ze moeten immers constant de schapen in het oog houden zodat er geen afdwalen en tergelijkertijd op aangeleerde commando’s reageren van de herder. Er worden wel regelmatig rustpauzes ingelast zodat zowel herder, honden als schapen wat kunnen rusten.

Bordercollies zijn erg wendbaar en kunnen al rennend bijna in één keer 180 graden draaien en terugrennen. Ze hebben veel beweging en werk nodig, maar met veel aandacht buitenshuis is het een fantastische hond. Degene die zo’n hond aanschaft, moet hem de ruimte geven en veel tijd aan hem besteden om hem te trainen en te laten werken. Dan is hij in zijn element. De bordercollie is heel waaks en verdedigt zijn baas en diens eigendommen met volle overgave.

pupsPups

Regelmatig wordt er een nest pups geboren. De pups worden gesocialiseerd in de huiskamer van de schaapskooi. Bij de keuze voor pups zal rekening gehouden worden met bekende zeer goede bloedlijnen en de kwaliteit. Houd deze site in de gaten voor meer informatie.

FB_IMG_1610534827653 FB_IMG_1610534807493