20140604-IH-gesorteerde Vachten

Wol en zo in de kooi

Wol en zo in de kooi 2015 !!

Na het enorme succes van 2014 is er:

Op zaterdag 17 oktober 2015  weer een wolfeest in de Schaapskooi.

Evenals vorig jaar zijn er weer vele bedrijven die iets te maken hebben met wol. Van hobbyist en particulier tot groothandel. Er is dan ook een grote verscheidenheid in kramen. Alle toepassingen, zoals het wassen, kaarden, spinnen of vilten, weven, breien en haken komen aan bod. Het publiek kan dit van dichtbij zien, ruiken, voelen en zelfs uitproberen. Men is zienderogen getuige van het veranderen van een vuile schapenvacht in knotten, ook gekleurde, wol.

De bezoekers kunnen niet alleen zien hoe diverse technieken van vroeger worden toegepast, maar ook moderne. De producten zijn onbehandeld ( de ruwe vacht ) of behandeld ( de mooiste garens ) en allemaal te koop. Om te dragen of om in uw interieur te plaatsen: er is voor elk wat wils. Er zijn verschillende workshops en lezingen. Voor enkele workshops dient men zich vooraf op te geven. Voor de kinderen is er schminken of vilten.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Ierse folkgroep The Old Man Fergus kijk op hun facebook pagina voor een voorproefje.

Natuurlijk word er ook aan de inwendige mens gedacht. Koffie, thee en limonade met iets lekkers zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

De entree is gratis. Er staat een donatie pot, waarin u een vrijwillige bijdrage kunt doen voor onze schapen.2014-10-18 19.59.08