Kunst in de Kooi

Het bezoekerscentrum van de schaapskooi is tevens een expositieruimte.

Expositie 4e kwartaal 2021

Goed gezien, goed bekeken

Klazina van den Herik (Streefkerk) is een wandelaar en natuurliefhebber. Op haar tochten door de Alblasserwaard en dar buiten, gaat de camera mee.

Ooit begonnen met een simpele compact camera, werd het steeds meer een uitdaging om zelf aan de slag te gaan. Het resultaat is fotograferen met een spiegelreflexcamera waarbij ze alle instellingen handmatig invoert. Achteraf worden foto’s niet bewerkt, ze zijn goed, of gaan de prullenbak in.

’s Morgens vroeg, als het licht nog diffuus is, is de polder op har mooist en vraagt erom om vastgelegd te worden. Overigens kan het licht per seconde veranderen, en is het elke dag weer anders in diezelfde polder.

Vogelfotografie ook een passie van Klazina. Soms uren lang in een vogelobservatie-hut, samen met haar man, wachtend op die ene vogel, die ze nog niet eerder op de foto had, en die juist net daar gaat zitten waar de lichtinval het mooist is, of diep onder de indruk zijn als ze tijdens een wandeling de enorme Zeearend spot, die met rustige slagen komt overvliegen.

informatie: klazina.m@voor-elkaar.nl  of 06-37436092

2021-10-22 (2)