logo slowfood

Terra Madre dag 2014


Evenement gegevens

  • Date:

Uitnodiging ‘Terra Madre dag 2014’

Woensdag 10 december van 18.00-22.30 uur

 Aanschuifdiner en film ‘Dansen met gehoornde dames’

Vier samen met ons de verjaardag van Slow Food, ter herinnering aan de oprichting van Slow Food eind jaren tachtig te Bra, Italië. Wereldwijd vieren mensen Terra Madre (Moeder Aarde) dag. We staan stil bij het feit dat de aarde ons mooie lokale en bijzondere producten biedt. We zullen dan ook goed voor onze aarde moeten blijven zorgen, als we dit zo willen houden. Tijdens deze viering laten wij de prachtige en indrukwekkende film ‘Dansen met Gehoornde Dames’ zien. Deze film neemt je mee naar boerderij ‘De Groote Voort’ in Lunteren van de familie Van de Voort met haar 100 Jersey koeien.

Programma

18.00 uur    Ontvangst met drankje en amuse.

18.30 uur    Huug Hagoort van Schaapskooi Ottoland vertelt over zijn bedrijf en  met name over de Jersey stiertjes die hij sinds kort heeft.

19.00 uur    Driegangendiner, met al het eigens van de Jersey: de kaas en het vlees, producten uit de streek en naar het seizoen; bereidt door Marian Humme (Groene Hart Catering) en Carla Wijnnobel (Culicat).

20.30 uur    Film – Dansen met Gehoornde Dames.

21.30          Napraten film o.l.v. Stichting dansen met gehoornde dames.

22.15          Einde

 Locatie

We zijn te gast bij Schaapskooi en bezoekerscentrum Ottoland van Cocky en Huug Hagoort,A 89, 2975 BD Ottoland www.schaapskooiottoland.nl

 Kosten en aanmelden

Voor deze avond vragen we een bijdrage van € 40,00 voor Slow Food-leden en € 47,50 voor niet-Slow Food-leden. (Drankjes bij de maaltijd zijn voor eigen rekening). In deze prijs zit ook de bijdrage voor de film en de (gesprek) begeleiding daarvan.

Graag van te voren aanmelden, via groenehart@slowfood.nl. De aanmelding is definitief na overmaking van het geld, op rekeningnummer: NL71 TRIO 0254.8007.85, van Slow Food Convivium Groene Hart, o.v.v. ‘Terra Madre 2014’.

Voor informatie/vragen: groenehart@slowfood.nl of 06-50631942 (Joke Eek).

De film ‘Dansen met gehoornde dames’

Klik hier voor meer informatie over deze film

Dansen met de Gehoornde dames