Idylle voor vlinders en bijen!

Bij schaapskooi Ottoland en de Notenhoeve zal in 2014 een Idylle worden gerealiseerd. Het plan “Stepping stones in Ottoland” is uitgekozen uit een heleboel inzendingen. Idylles zijn of worden lokaties met bloemen, bomen en/ of struiken speciaal voor bijen en vlinders.

Het initiatief voor de Idylles komt van de Vlinderstichting en de Nederlandse bijenhouders vereniging (NBV) en wordt gefinancierd met geld uit de Nationale Postcodeloterij.
Aanleiding voor dit project is het gebrek aan nectar en stuifmeel welke essentieel zijn voor vlinders en bijen. De bloemenrijkdom in Nederland neemt steeds verder af waardoor het  slecht gaat met vlinders en bijen. De aanleg van Idylles dragen er aan bij om dit tij te keren.

Het plan voor de idylle bij de Schaapskooi en Notenhoeve is uitgewerkt door Esther Dijkstra. Zowel het erf van de schaapskooi als het achterland van zowel de schaapskooi als de Notenhoeve zullen tot bloei komen. Overhoeken worden ingezaaid als stapstenen en waar mogelijk worden ze verbonden met bloemrijke slootkanten vol onder andere kattenstaarten. Bezoekers kunnen eveneens genieten van de Idylle. Langs en door de Idylle loopt de Boerenburenwandelroute. Hieronder enkele details.

02_erf_schaapskooi 03_hennepakker